Четвер, 03 жовтня 2024 12:18

IVECO представила нову потужну електровантажівку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, IVECO розширює лінійку електровантажівок з новим IVECO S-eWay Rigid.

IVECO S-eWay Rigid має запас ходу до 400 км і можливість швидкої зарядки до 350 кВт, забезпечуючи рішення для міського та регіонального застосування.

S-eWay Rigid, що народився з лінійки S-eWay, на платформі e-born, увібрав в себе результати попередніх розробок та інновації кабіни MY24, від людино-машинного інтерфейсу до ергономіки водія. Результат — професійне рішення з нульовим рівнем викидів.

Модельний ряд S-eWay Rigid був розроблений для забезпечення універсальності та гнучкості, незалежно від сфери застосування, від дистрибуції до будівництва або муніципальних та спеціальних місій.

Оператори можуть обирати версії з колісною формулою 4х2 або 6х2, типи підвіски, кабіни та колісної бази, щоб створити транспортний засіб відповідно до своїх потреб.

IVECO S-eWay також може використовуватися для буксирування причепа повною масою до 44 т (якщо це дозволено місцевим законодавством).

Нова акумуляторна система пропонує на вибір 4, 5 або 7 батарей Microvast ємністю 70 кВт-год кожна, що дає загальну потужність 280 кВт-год, 350 кВт-год або 490 кВт-год.

Така гнучкість означає, що клієнтам потрібно лише вказати потрібну кількість батарей для своїх щоденних потреб.

Батареї можуть бути сконфігуровані в положеннях, необхідних для кузовного будівництва, з можливістю залишити праву сторону шасі вільною для таких застосувань, як бокове завантаження сміттєзбиральників.

Їх також можна перемістити назад, звільнивши місце для обладнання, наприклад, стабілізаторів поперечної стійкості відразу за передніми колесами.

З 7 батареями та 490 кВт-год енергії на борту запас ходу автомобіля може становити до 400 км. Це задовольнить потреби більшості регіональних та міських застосувань.

Швидка зарядка постійним струмом потужністю до 350 кВт здійснюється через роз’єм CCS типу 2 на лівій стороні автомобіля, а зарядка менш ніж за 45 хвилин під час перерви для відпочинку водія може збільшити запас ходу ще на 200 км.

Параметри зарядки можна налаштувати, щоб вибрати цільовий стан заряду. Обмеження струму заряду також можна вибрати, щоб уповільнити швидкість заряду для збільшення терміну служби акумулятора.

IVECO S-eWay Rigid оснащений двомоторною віссю eAxle, яка забезпечує потужність 480 кВт і крутний момент 1 800 Нм. Вісь eAxle, завдяки своїй компактній конструкції, залишає місце для кузова та обладнання вздовж шасі, не обтяжуючи його електродвигуном та приводним валом.

Управління енергоспоживанням є ключем до успішної електромобільності, а IVECO S-eWay Rigid втілює досвід акумуляторних електричних технологій IVECO.

Сім режимів рекуперативного гальмівного приводу допомагають максимально ефективно перетворювати кінетичну енергію в електричну, дозволяючи водієві повністю контролювати динаміку гальмування транспортного засобу.

Водій або оператор автопарку може обирати режим руху як у транспортному засобі, так і дистанційно, а вибір екорежиму забезпечить найкращий можливий запас ходу.

Прогнозований рух з GPS поєднує в собі інтелектуальний круїз-контроль ePredictive та інтелектуальну систему маршрутизації, яка може навіть планувати зупинки для підзарядки, якщо це необхідно.

Оператори мають вибір між просторою кабіною AS на всю ширину для роботи на великих відстанях і більш компактною кабіною AT, якщо все ж таки потрібне спальне місце. Для тих випадків, коли спальні місця не потрібні, ідеально підійде денна кабіна AD.

Зосередженість на водієві забезпечується безшумною та безвібраційною трансмісією. Великий 10-дюймовий цифровий інтуїтивно зрозумілий дисплей водія відображає всю інформацію, необхідну водієві для отримання найкращих результатів від IVECO S-eWay Rigid.

Елементи керування зручно розташовані під рукою, так що функції доступні, не відриваючи рук від керма.

10-дюймовий інформаційно-розважальний дисплей забезпечує багатий користувальницький інтерфейс зі специфічними для важких вантажівок функціями, такими як навігаційна система з функцією Smart Routing та інтегрований IVECO Driver Pal з вбудованою системою Amazon Alexa для голосової взаємодії.

Інформаційно-розважальна система також підтримує інтеграцію сторонніх додатків, що дозволяє виробникам кузовів та клієнтам взаємодіяти з функціональними можливостями кузова через підключення автомобіля.

Світлодіодні фари, що входять до стандартної комплектації, забезпечують найкращу видимість у темну пору доби.

Для комфорту та безпеки водія доступні системи ADAS рівня 2 Highway assist та ACC з функцією зупинки та рушання з місця, а також повна система функцій GSR.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, IVECO S-eWay Rigid вже можна замовити по всій Європі, а постачання розпочнуться з другої половини наступного року.




Інформація: