Середа, 04 травня 2022 11:55

В Україні створюють мобільні групи з ПЗРК Mistral

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні Сили України отримали на озброєння переносні зенітно-ракетні комплекси Mistral.

Фонд допомоги українським військовим «Повернись живим» оприлюднив фотографії військових з ЗРК Mistral.

Про наміри постачання Україні ПЗРК Mistral повідомляла Королівство Норвегія. У квітні Норвегія ухвалила рішення передати Україні близько 100 комплексів.

Щоправда, з повідомлення не зрозуміло, чи мова йде саме про кількість пускових установок, чи це загальне число переданих зенітних ракет разом з пусковими установками.

Під ці комплекси фонд «Повернись живим» передав автотранспортні засоби. Фонд сприяє створенню вогневих мобільних груп переносних зенітних ракетних комплексів.

«Мобільні вогневі групи ПЗРК і ПТРК, — пояснює керівник військового відділу Фонду Андрій Римарук, — мають бути швидкими. По ворожих безпілотниках та гвинтокрилах (гелікоптерах – ред.), а в майбутньому — і по російським винищувачам, — вони працюють, зокрема, Стінгерами та Іглами.

Й така робота конче потребує мобільності — саме тому ми передаємо цим групам нові, а не вживані, автівки. Щоб машини були справні та швидкі, і могли допомагати відпрацьовувати цілі, які переміщуються»».

ЗРК Mistral призначений для ураження вертольотів, що низько летять, і літаків противника.

Під час розробки до ракети висувалися такі вимоги: єдина ракета для всіх варіантів, незалежність від способу запуску і мінімум технічного обслуговування.

Цей ЗРК різних модифікацій знаходиться на озброєнні сухопутних військ та флотів 25 держав.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ПЗРК включає ракету в герметичному транспортно–пусковому контейнері, триногу з прицільними пристосуваннями, систему «свій-чужий» і джерело живлення.




Інформація: