Неділя, 19 вересня 2021 12:32

В Лондоні показали Challenger 3 – «найбільш боєздатний танк у Європі»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, контракт на модернізацію 148 танків Challenger 2​ вартістю 1 млрд доларів був підписаний у травні 2021 року

Спільне німецько-британське підприємство Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) на виставці DSEI в Лондоні продемонструвало нову версію основного бойового танка Challenger 3 (демонстраційний зразок), який, за словами компанії, «буде найбільш боєздатним танком у НАТО».

Так, за задумом розробників, цьому має сприяти передусім «цифровізація» танку (заміна всіх аналогових систем на цифрові), що дозволяє інтегрувати машину до єдиних автоматизованих систем управління.

Challenger 3 отримав нову башту з новими засобами прицілювання та спостереження та системою управління вогнем з автосупроводженням цілей. А також нове бронювання за модульним принципом та можливістю подальшого встановлення активних систем захисту.

Головний калібр також зазнав змін: місце британської нарізної 120-мм гармати Royal Ordnance L30 посіла гладкоствольна Rheinmetall 120 mm High-Pressure L55, яка встановлюється у танках Leopard 2. Це дозволить додати в арсенал британського танка програмовані боєприпаси.

Як заявляють у RBSL, оновлений Challenger матиме новий рівень летальності, підвищену живучість, а також можливості спостереження та виявлення цілей світового класу.

Демонстраційний зразок також оснащений комбінацією активних та пасивних елементів захисту, щоб продемонструвати, як критично важливі можливості майбутнього будуть виглядати на цьому танку.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для «апгрейду» танків до рівня Challenger 3 був створений новий виробничий майданчик у місті Телфорд, що дозволить досягти оперативної готовності танка до 2027 року, і завершити всі роботи до 2030 року.




Інформація: