Четвер, 06 серпня 2020 10:27

Частина забезпечення ВМСУ отримала партію вантажівок «Богдан»

Сергій Жмурко

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, автомобілі прийдуть на зміну морально застарілим КамАЗам.

Частина забезпечення ВМС ЗС України отримала з Центральної автомобільної бази зберігання та ремонту, що дислокується на Хмельниччині, партію нових вантажівок Богдан-6317, повідомляють Ukraninan Military Pages.

Богдан-6317 являє собою модифікацію МАЗ-6317, що збирається на заводі у Черкасах, без використання російських комплектуючих. Автомобіль оснащений 6-циліндровим дизельним двигуном з турбонаддувом WP10.380E32 компанії WeichalPower (встановлюється й на армійські КрАЗи), робочим об’ємом 9,726 л і потужністю 380 к.с. та КПП компанії FastGear.

Вантажівка здатна розвивати швидкість до 85 км/год з вантажем в 11 т. Автомобіль може перевозити до 50 осіб в обладнаному кузові, буксирувати транспортні причепи дорогами всіх категорій з твердим та ґрунтовим покриттям, а також бездоріжжі. Кабіна обладнана спальним місцем. На кожну машину надається 10 річна гарантія від виробника.

— Ці нові сучасні автомобілі прийдуть на заміну вже морально застарілим КамАЗам і значно підсилять наші бойові спроможності. Невдовзі вирушаємо на ротацію до району проведення ООС і саме наявність таких потужних вантажівок дасть змогу швидко й оперативно доставляти військові вантажі за призначенням, – розповів старший сержант Едуард Шевченко.