Понеділок, 14 жовтня 2024 13:54

Бригада «Азов» озброїлася вітчизняними бронемашинами

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, парк техніки 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України поповнився вітчизняними бронемашинами «Новатор-2».

Огляд бронемашини оприлюднила пресслужба бригади. Варто зазначити, що принаймні офіційно про наявність у «Азову» цих бронемашин не повідомлялося.

«Довезе на штурм, прикриє з «Браунінга», швидко евакуює з бою. Новітній український броньовик другого покоління «Новатор-2» зібрав у собі найкращі рішення для швидкого і безпечного переміщення на бойові», – пишуть у бригаді.

Повідомляється, що «Новатор-2» вже тривалий час бере участь у найважчих завданнях, які виконують азовці, і рятує їхні життя, виводячи їх з-під обстрілу артилерії та ударів FPV-дронів.

Бійці «Азову» зазначили, що під час виконання бойового завдання бортова станція постановки радіоелектронних перешкод збила ворожий дрон з курсу, бронекорпус витримав ближній вибух, а машина продовжила рух.

«Новатор-2»

Модифікація, яка розроблена на шасі Ford F-550, розроблялася з урахуванням досвіду використання першого «Новатора» в бойових умовах.

Серед головних новацій у бронемашині – покращена підвіска та система керування, які забезпечують високу маневреність та підвищену прохідність.

В рух машину приводить 8 циліндровий двигун об’ємом 6,7 літра з потужністю у 300 кінських сил, «Новатор» обладнаний автоматичною коробкою передач. Машина обладнана технологією Run-flat, яка допомагає їздити з пошкодженнями коліс.

Також машина стала довшою на 10 сантиметрів, що дозволило встановити броньовану секцію для додаткових місць. Раніше «Новатор» міг перевозити п’ять пасажирів, тепер місць стало десять.

Споряджена маса машини зросла на 2 тони – до 9660 кг. При цьому вантажопідйомність зросла до 3340 кілограмів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з’явилися додаткові броньовані вікна товщиною 5 сантиметрів та додатковий люк на даху. Новий «Новатор-2» зберіг можливість встановлення дистанційного керованого бойового модуля з кулеметом. Бронекорпус машини виготовлений зі сталі Armox.




Інформація:

Ще матеріали з цієї категорії: « ЗСУ отримали перші бронемашини «Джура»