Середа, 26 травня 2021 10:55

МАЗ представив нову «швидку»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Мінський автозавод представив новий автомобіль швидкої медичної допомоги МАЗ-Купава-233150.

Машина призначена для проведення невідкладних лікувальних заходів силами лікарської бригади, а також для транспортування пацієнтів до медустанови.

Якщо перший медавтомобіль марки МАЗ базувався на шасі пасажирського мінібуса МАЗ-281040 (4х2), що випускається на ВАТ «Брестмаш», то новинка цієї весни була створена вже на базі вантажного фургона МАЗ-365062.

Машина оснащується 4-х циліндровим дизельним двигуном JAC HFC4DE1-1D (Євро-5) з робочим об'ємом 2746 см3, що розвиває потужність 150 к.с. Мотор агрегатований із 6-тиступеневою механічною КПП.

МАЗ-Купава-233150 належить до категорії машин швидкої медичної допомоги класу «В».

У салоні автомобіля був встановлений посилений фанерний настил, який покритий лінолеумом. Стеля і стіни оброблені штучною шкірою.

Між медичним салоном і кабіною водія встановлена ​​перегородка зі зсувним вікном з герметичними ущільненнями (антиковідний захист). У салоні змонтований стелаж з антресолями для зберігання і транспортування медичного майна, шафа для розміщення кисневих балонів і система кисневої розводки.

У центральній частині кузова розташовується приймальний пристрій з візком-гойдалкою. У машині встановлені три крісла, два з яких поворотні.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, медичний автомобіль може бути підключений до електромережі 220 В. Автономне електроживлення протягом 40 хвилин забезпечить літій/іонний АКБ. В салоні машини інстальовано світлодіодне освітлення.