Четвер, 22 квітня 2021 10:29

Метінвест придбав велику партію вахтових автомобілів на шасі Renault

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для роботи в кар'єрах і цехах Північного, Інгулецького і Центрального ГЗК Кривого Рогу надійшло 14 одиниць спецтехніки.

На придбання автомобілів компанія Метінвест спрямувала близько 50 млн гривень.

Нові вахтові машини зібрані на позашляховому шасі Renault з дизельними двигунами, потужністю 270 кінських сил. Це перші автомобілі такого типу, розроблені для важких умов експлуатації на кар'єрних дорогах.

Для комфорту пасажирів в кузові-фургоні встановлені 22 комфортабельних крісла з ременями безпеки і натягувачами.

Оптимальні умови в салоні в будь-яку погоду створить клімат-контроль. У холодну пору року тепло забезпечуватимуть автономний дизельний обігрівач і центральний обігрів.

Для зручності кабіна водія і фургон обладнані переговорним пристроєм, який дозволяє тримати зв'язок з пасажирами. У салоні автомобіля встановлена шафа для спецодягу та інструментів. В салоні також встановлена ​​комп'ютерна техніка та монітор.

За словами водіїв, вахтові автомобілі зручні в експлуатації - антивібраційне крісло, автоматичні склопідйомники, регулювання дзеркал.

Велику увагу звернено на безпеку водія та пасажирів. При спуску в кар'єр передбачено гірське гальмо. Вбудована сповільнююча система дозволяє рухатися з малою швидкістю.

Також на спусках і підйомах регулюється рух фар, які вони надійно захищені гратами від потрапляння каміння. Для непередбачених ситуацій передбачений запасний вихід. Щоб орієнтуватися в темний час доби над дверима салону змонтовані світлодіодні лампи.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ще одна поставка нових вахтових автомобілів на комбінати Метінвесту очікується влітку.