Субота, 25 липня 2020 19:23

Виробник позашляхового автобуса представив всюдихідний мікроавтобус. ФОТО

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинка отримала назву Terrastorm.

Засновники чеської компанії Torsus - вихідці з України Вахтанг Джукашвілі і Юлія Хомич - стали відомі завдяки позашляховому автобусу Praetorian. Наразі Torsus планує випустити ще один автомобіль під назвою Terrastorm.

Позиціонувати новинку планується як «найбільш здібний у світі повнопривідний мікроавтобус». Враховуючи, що до офіційної прем'єри ще пара тижнів, технічних деталей про Torsus Terrastorm майже немає: відомо лише, що будують його на базі VW Crafter 4Motion в європейській специфікації, а оснащувати будуть суттєво доопрацьованими двигунами і трансмісіями.

Можна припустити, що Terrastorm, як і Praetorian, укомплектують дизельним мотором - тільки більш компактним. Проте, віддачу двигуна в порівнянні зі штатними характеристиками повинні збільшити вельми помітно: обіцяно, що Terrastorm зможе брати на борт і переміщати по лісах і полях до 21 людини (хоча можливість створення кемпера на базі новинки її розробники напевно теж передбачили).

На тизерних фото також можна розгледіти значний обвіс, позашляхову гуму від BFGoodrich, сходи і запасне колесо на задніх дверях, а також червоні ремені безпеки - схоже, п'ятиточкові, що обіцяє пасажирам Terrastorm чимало екзотичних емоцій під час поїздки на цьому автобусі. Всі відсутні деталі компанія Torsus обіцяє розкрити протягом липня.