Середа, 19 січня 2022 09:54

Німецький перевізник оснастить сонячними панелями понад 1000 своїх вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, одна з найбільших транспортних компаній Європи Duvenbeck, яка має у своєму автопарку близько 1500 автопоїздів, зацікавилася технологією фотовольтаїки.

Німецький автоперевізник хоче встановити сонячні панелі фірми Green Energy на більшості своїх вантажівок. На відміну від традиційних сонячних елементів з осередками кристалічного кремнію, сонячні елементи CIGS, розроблені датським виробником, є гнучкими.

Крім цього, товщина панелей становить лише 3 мм, що дозволяє без видимих ​​труднощів монтувати їх на дахах автомобілів. Ці панелі стійкі та захищені від механічних пошкоджень, а також від самозаймання.

«Сонячні батареї - це дуже важливий елемент вантажівки», - стверджує директор автопарку Duvenbeck Бернд Рейнінг.

«Передусім тому, що в сучасних автомобілях збільшується кількість вузлів, які споживають електроенергію. Це і регульовані сидіння водіїв з електроприводом, холодильники, кондиціонери, телевізори і т.д. Всі вони «тягнуть» струм з акумуляторної батареї, що іноді призводить до глибокого розряджання АКБ і, отже, до проблем.

З іншого боку, для заряджання акумуляторів генератору потрібно споживати частину механічної енергії двигуна, що призводить до додаткової витрати палива», - додає він.

З новими панелями автоперевізник прагне істотне скоротити витрати палива, особливо на тривалих зупинках. Дистриб'ютор Green Energy постачає сонячні елементи в попередньо зібрані набори MIPV, що включають контролер заряду, реле, запобіжник та інвертор для різних рівнів потужності.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, встановлення панелей вже розпочалося.