Четвер, 23 грудня 2021 13:27

Україна розпочала розробку власного водневого двигуна

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, розпочато роботи над створенням водневого двигуна на підприємстві «Зоря»-«Машпроект»

У науково-дослідному відділенні державного підприємства «Зоря»-«Машпроект» створюють спеціалізований випробувальний стенд, який буде задіяний у реалізації програми підприємства з розвитку водневих технологій.

Стенд необхідний для забезпечення робіт із створення камери згоряння газотурбінних двигунів, що працюють на газоводневому та чистому водневому паливі. Завершити роботи зі створення стенду планується у 4 кварталі 2022 року, а створити робочий зразок камери згоряння – у 2023 році.

Нині ТОВ «Енерготехпром» ведуться роботи з проектування стенду. Роботи з будівництва стенду розпочнуться у лютому 2022 року після затвердження проекту.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ДП «Зоря»-«Машпроект» вже має напрацювання та досвід використання газоводневого палива для газотурбінного двигуна в енергетичній галузі. Сьогодні водневий напрямок є одним із ключових у науково-дослідній роботі підприємства.