П'ятниця, 17 червня 2022 10:52

Правоохоронці викрили незаконні махінації із «гуманітарними» автомобілями

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зокрема, у Києві підприємця викрито на продажі позашляховиків для Збройних Сил України, ввезених в Україну у якості гуманітарної допомоги.

Громадянин України користуючись запровадженням в країні воєнного стану намагався продати транспортні засоби, які були ввезені на територію України у якості гуманітарної допомоги.

Згідно з матеріалами слідства, власник СТО, маючи у своєму розпорядженні два автомобілі польської реєстрації, які відповідно Декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, були ввезені в Україну з метою подальшої передачі для потреб однієї з військових частин, організував їх продаж.

Після огляду транспортних засобів покупцем, чоловік отримав завдаток у сумі 400 доларів США.

Надалі після проведення ремонту автомобілів та отримання другої частини коштів у сумі 6100 доларів США чоловіка затримали.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Також на Волині Служба безпеки України заблокувала відразу дві схеми махінацій з гуманітарною допомогою. Одну зі схем співробітники СБУ викрили у Луцьку.

У ній задіяна одна із громадських організацій Волині. Правоохоронці встановили, що організація ввозила автомобілі на територію України під виглядом гуманітарної допомоги, а надалі автівки продавались за готівку.

Зокрема, оперативники зафіксували продаж одного «гуманітарного» автомобіля за суму у понад 100 тис. грн.

Також представник громадської організації обіцяв продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість зловмисник оцінив у 12 тис. доларів США.

Іншу схему організував мешканець міста Ковель, який ввозив автівки з країн ЄС як гуманітарну допомогу, а надалі продавав їх на загальних підставах.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, правоохоронці викрили зловмисника під час продажу двох транспортних засобів на загальну суму понад пів мільйона гривень.