Четвер, 03 червня 2021 10:21

Наскільки подорожчають вантажівки з Euro VII

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Європейська комісія наразі розробляє вимоги для майбутніх стандартів Euro VII і оцінює загальні виробничі витрати на дотримання цих обмежень.

Згідно аналітиці Міжнародної ради по чистому транспорту (ICCT), виконання нових норм потребують від виробників впровадження технологій, які зможуть забезпечити дуже низькі рівні викидів при холодному пуску, при низькому навантаженні, в умовах, типових для експлуатації в міських умовах.

При цьому технології, необхідні для досягнення наднизьких викидів забруднюючих речовин, вже перебувають у провадженні або близькі до комерціалізації - передає SpecMachinery.com.ua.

Це і відключення циліндрів, і перезапуск охолоджувача системи рециркуляції відпрацьованих газів, і більш швидкий прогрів каталізатора і стратегії терморегулювання. Крім того, дотримання більш суворих норм викидів зажадає, серед іншого, використання збільшених каталізаторів, подвійного вприскування сечовини, та ін.

За даними Комісії, додаткові витрати на відповідність стандартам Євро VII в порівнянні з типовою системою контролю викидів Євро VI, складуть від 1500 до 4700 євро в 2025 році і від 1400 до 4300 євро в 2030 році.

Таким чином, Євро VII, ймовірно, призведе до зростання вартості від 2% до 5% в порівнянні з поточною ціною на нові тягачі Euro VI.

На контроль викидів вихлопних газів припаде 0%-41% додаткових витрат, а інша частина - на удосконалення в системі нейтралізації вихлопних газів.

При цьому збільшаться і вимоги до повного терміну служби систем нейтралізації вихлопних газів з нинішніх 700 тис. км до 970 тис. км і 1,3 млн. км. Це призведе до додаткових витрат при виробництві в середньому в розмірі приблизно 700 і 1000 євро відповідно в 2025 році.

Таким чином, нові екологічно чисті автомобілі можуть подорожчати на суму близько 5700 євро щодо своїх побратимів категорії Євро VI, проте при цьому мати збільшений термін служби.