Субота, 21 травня 2022 11:47

Харків отримає електробуси за рахунок допомоги від німецького Нюрнберга

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, фінансову допомогу від мешканців Нюрнберга для Харкова вирішено спрямувати на закупівлю електробусів.

Мер Харкова Ігор Терехов провів телефонну розмову з мером Нюрнберга Маркусом Кенігом. Терехов подякував мешканцям німецького міста-побратима за підтримку.

За словами мера, товариство побратимства «Харків – Нюрнберг» зібрало кошти, і він вважає за потрібне направити їх на закупівлю громадського транспорту, а саме електробусів.

«Багато муніципального транспорту знищено агресором. Я хотів би, щоб фінанси пішли на закупівлю транспорту. Це моє велике прохання. Він має бути електричним з огляду на те, що зараз в Україні проблеми з паливом», - наголосив Ігор Терехов.

У свою чергу мер Нюрнберга зазначив, що електротранспорт є пріоритетним видом громадських перевезень. Ця тема актуальна у всьому світі, тому він сприятиме Харкову, у тому числі у вирішенні цього питання.

«До війни в Нюрнберзі проживало 4 100 українців, зараз – 11 800, і ми прикладаємо максимум зусиль, щоб влаштувати їхнє життя», - наголосив Маркус Кеніг.

Зі свого боку Ігор Терехов подякував нюрнбергцям за багаторічну дружбу. «Ми відчуваємо вашу підтримку, побратимські відносини і, повірте, дуже цінуємо», - наголосив у розмові Ігор Терехов.

До війни Харків вже мав досить велику кількість тролейбусів з автономним ходом від акумуляторів, які могли йти більше 20 кілометрів і підзаряжатися від контактної мережі, які також можна називати електробусами з динамічною підзарядкою. Це 50 тролейбусів марки PTS-12 та ще декілька тролебусів «Богдан-Т701.17».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зараз з них працюють 11 машин PTS-12, які обслуговують автобусний маршрут №119.




Інформація: