Вівторок, 01 лютого 2022 12:46

Для Швеції представили трамбуси – гібрид трамвая та автобуса

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, бельгійська компанія Van Hool постачить у Швецію симбіоз автобуса та трамвая

Відомий бельгійський виробник автобусів, компанія Van Hool уклала контракт на велику партію трамбусів для найбільшого скандинавського пасажирського оператора – Nobina. 21 машину буде поставлено в шведське місто Мальме вже в середині 2022 року.

Йдеться про унікальний транспортний засіб Excui.City, що має кузов трамвая, але ходову частину автобуса – т.з. трамбус.

До Мальме відправлять 24-метрову трисекційну модель з електричною силовою установкою, що живиться від акумуляторів. Ємність батарей не розголошується, проте відомо, що подібні машини комплектуються двома електромоторами Siemens, потужністю по 160 кВт, які надають руху колесам другої і третьої вісей.

Трамбус має повністю низькопідлоговий салон, у якому встановлено 61 пасажирське сидіння. Радіус розвороту невеликий - всього 12,15 м.

Відзначимо, що в основі Van Hool Excui.City лежить модульна платформа Multi Propulsion, яка дозволяє використовувати різні силові установки: гібридні (дизель або газово-електричні), електричні на акумуляторах, електричні, що живляться від контактної мережі (тролейбус) або водневих паливних елементах.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на сьогоднішній день у 17 містах Європи, а також на Мартініці (заморському департаменті Франції) працює близько 300 трамбусів Excui.City. Загалом компанія Van Hool поставила замовникам вже понад 1200 екологічно чистих автобусів на електротязі.