Неділя, 22 серпня 2021 11:36

В Києві з’явився перший низькопідлоговий трамвай «Татра-Юг»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, до столиці привезли низькопідлоговий трамвай «Татра-Юг К1-Т306» - перший із замовленої партії в 20 машин

Після проходження випробувань в Дніпрі і подальшої доробки на заводі-виробнику новий трамвай «Татра-Юг К1-Т306» привезли в Дарницьке трамвайне депо Києва.

Всього Київ повинен отримати 20 трамваїв цієї моделі - їх закупили за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку. Ціна - 1,229 мільйона євро за один вагон без ПДВ.

«К1-Т306» - перший повністю низькопідлоговий трамвай даної компанії. Він має довжину 26 метрів, довгі першу і третю секції, коротку другу.

Під першою і третьою секціями - з низькою підлогою поворотні моторні ходові візки, під другий секцією - низькопідлоговий неповоротний безмоторний візок.

Використовується транзисторно-імпульсна система управління тяговими електродвигунами українського виробництва - заводу в Запоріжжі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вагон має шість дверей, всі вони в першій і третій секціях - по двоє широких двостулкових і по одних вужчих, одностулкових. У другій секції дверей немає.