Понеділок, 07 червня 2021 16:09

Представили тролейбус зі збільшеним автономним ходом

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, завод «Белкоммунмаш» представив новий тролейбус БКМ-321 зі збільшеним автономним ходом.

Новинка створена на основі, існуючого 12,5-метрового електробуса БКМ-E321.

Представлений зразок БКМ-321 створювався під болгарського замовника. Пасажирська машина комплектується 150-кВтним електродвигуном і блоком літій-іонних акумуляторних батарей, які розміщуються в задньому звисі.

Ємність АКБ становить 40 кВтгод. Їх маса не перевищує 960 кг. За допомогою встановлених батарей тролейбус може перейти в режим електробуса. В такому стані тривалість автономного ходу у тролейбуса досягає 15 км.

Далі йому необхідно назад встановити струмоприймачі в робоче положення і продовжити рух вже від контактної мережі. Впродовж 30 хвилин ємність акумуляторних батарей буде повністю відновлена. Таким чином, у транспортників з'являється неймовірна гнучкість при використанні подібного тролейбуса зі збільшеним автономним ходом.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, загальна пасажиромісткість БКМ-321 становить 88 осіб, включаючи 30 місць для сидіння. У салоні змонтований кондиціонер, система відеоспостереження, пандус для заїзду колясок, і передбачені два місця для розміщення пасажирів з обмеженою рухливістю.