Середа, 01 вересня 2021 12:30

Вітчизняний виробник передав «Чернігівобленерго» нову бурильно-кранову установку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на Чернігівщині працюватиме нова бурильно-кранова установка DASAN на базі МАЗ

На початку 2020 року для компанії «Одесаобленерго» Завод спецтехніки «Техкомплект» постачив ​​партію з чотирьох бурильно-кранових машин DASAN (Південна Корея) на базі вантажної автотехніки МАЗ.

Тепер досвід одеситів переймають в інших регіонах - в Чернігівській області працюватиме аналогічна бурильно-кранова установка південнокорейського виробництва на базі білоруського повнопривідного шасі МАЗ-5302 4х4.

Нагадуємо, що бурильно-кранові установки (їх ще називають ямобури, стовпостави, кранобури, бурокрани) використовуються для буріння ям під установку ЛЕП, стовпових опор для ліхтарів вуличного освітлення, посадки великих дерев, також ними можна бурити ями для монтажу набивних паль.

До 2020 року застосування бурильно-кранових установок в Україні практикувалося тільки на базі тракторної техніки, і саме на Заводі спецтехніки «Техкомплект» вперше в Україні було зібрано чотири нових бурокрани на базі дорожніх вантажних шасі.

Зокрема, на виготовлену спецмашину на шасі МАЗ для чернігівських енергетиків було встановлено:

Бортову платформу власного виробництва Заводу спецтехніки «Техкомплект»: наявність відкидних платформ дозволяє перевозити в такий спецтехніці котушки з силовими проводами для ЛЕП.

За кабіною вантажівки виконали монтаж бурокрана DASAN. Бурильно-кранова установка DASAN DS-1956A - це крано-маніпуляторна установка, оснащена буровим обладнанням з двопотоковою гідросистемою та двошвидкісною системою обертання бура.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також виготовлені так звані ложементи, на яких кріпляться і транспортуються до місця монтажу опори і палі, грунт для установки яких підготує ямобур.