Четвер, 01 жовтня 2020 19:55

Яку спецтехніку можна подивитись на виставці АгроЕкспо-2020

Як вже повідомляв SpecMachinery.com.ua, у Кропивницькому проходить виставка сільгосптехніки АгроЕкспо-2020. І, як завжди, не стендах можна знайти не тільки техніку для аграріїв.

Екскаватор-навантажувач Elex 81А

Нашого улюбленця – модель вітчизняного виробництва – демонстрували навіть двічі: на відкритій площадці та в закритому павільйоні.

 

Elex – бренд компанії Ельворті (раніше – «Червона зірка»). Як ми неодноразово розповідали, на базі компанії «Ельворті» в 2013 році було засновано виробництво екскаваторів-навантажувачів Elex, і вже кілька десятків машин працюють на теренах України. А в минуломі році Elex був презентований на агровиставці в Молдові.

Що до характеристик Elex – ви можете звернутися до сторінки http://specmachinery.com.ua/ua/katalog/elex

 

Відзначимо, вітчизняний завод Elvorti планує налагодити випуск ще й фронтальних навантажувачів. Про це розповів Павло Штутман, власник і керівник підприємства.

На його думку, для створення виробництва вітчизняних фронтальних навантажувачів на базі його заводу потрібна підтримка президента в прийнятті законопроекту про локалізацію.

Фронтальний навантажувач JCB 434

Модель колісного навантажувача 434s була представлена в Україні іншим офіційним дистрибутором на виставці «ІнтерАгро» ще в 2018 році.

Модель оснащена двигуном V6 з робочим об'ємом 6,7 літра і потужністю в 230 к.с. (171 кВт). Вантажопідйомність машини становить 4198 кг. Максимальна експлуатаційна маса 14,210 кг. Варто відзначити висоту завантаження в 2,81 метра.

 

За словами виробника, високий коефіцієнт співвідношення потужності до маси забезпечує ряд переваг, включаючи швидку і ефективну роботу на силосних буртах. Під час навантаження, так само високу ефективність забезпечує аксіально-поршневий насос змінної продуктивності.

В машині встановлена ​​6-ступінчаста автоматична коробка передач. Передній і задні мости обладнані блокуючим диференціалом, тобто немає пробуксовки. Крім того, з огляду на, що ця модель - силовий утрамбовщік, ще однією додатковою опцією є рівномірний розподіл шару зеленої маси за допомогою силових вил.

434s має 4-х циліндричну стрілу, і висота підйому може становити 4 метри.

Для комфортного управління в кабіні водія встановлений мульти-джойстик Quick Hitch.

Навантажувач з бортовим поворотом JCB 155

Міні-навантажувачі з бортовим поворотом JCB 155 має функцію радіального підйому, а також унікальну однобалкову стрілу і безпечний бічний вхід.

 

Машина оснащена двигуном Perkins, який має потужність 60 к.с. Двигун був спеціально розроблений з розрахунком на комфортну, безпечну, економічну, продуктивну і довгу експлуатацію.

Кабіна оператора має оглядовість в 270 градусів.

Автокран Liebherr

Телескопічний автомобільний кран Liebherr теж було представлено на виставці.

 

 

Але ми розповімо про нього якось іншим разом. Техніка цікава, але напрочуд сегментована.

Укладач кабелів

Компанія «Вікторія-Феліз» представила машину для безтраншейного прокладання комунікацій безпосередньо в ґрунт за допомогою вібраційного кабелеукладача.

 

Така технологія застосовується для будівництва волоконно-оптичних ліній зв’язку, прокладання силових кабелів електропостачання, поліетиленових труб для захисту кабелів зв’язку, пластикових труб з малим діаметром (до 100 мм), за допомогою спеціальних кабелеукладачів, які оснащені вібраційними плугами (ножами). 

А стосовно іншої техніки (а на виставці було достатньо машин) – читайте в наших наступних матеріалах.