П'ятниця, 29 листопада 2019 14:01

На трасі «Бориспіль-Маріуполь» облаштують нові майданчики габаритно-вагового контролю

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, нові пункти контролю допоможуть вберегти нещодавно відремонтовані ділянки дороги від передчасного руйнування.

Компанія «Автомагістраль-Південь» влаштує чотири майданчики габаритно-вагового контролю на трасі Н-08 «Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь», повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі підприємства.

Відрізок автошляху від Запоріжжя до Маріуполя був відремонтований поточного року в рекордні терміни – 130 кілометрів за три місяці. Із цих 130 км «Автомагістраль-Південь» відновила 58,6 км. Але тепер автомобільну дорогу потрібно вберегти від передчасної руйнації перевантаженим транспортом. На трасі має здійснюватись жорсткий ваговий контроль.

Два майданчики під пересувні габаритно-вагові комплекси збудують на 560-му кілометрі а/д Н-08 поблизу села Новоданилівка Оріхівського району Запорізької області. Майданчики будуть розташовані на місці перехрестя а/д Н-08 із кількома дорогами територіального значення (зокрема, а/д Т-04-08 і а/д Т-08-12) – саме тут сходяться значні потоки вантажного транспорту.

Третій майданчик будується на 664-му кілометрі а/д Н-08 неподалік селища Розівка. А четвертий буде облаштований на вже існуючому місці для відстою автотранспорту, який знаходиться у самій Розівці.

Відзначається, що майданчики габаритно-вагового контролю поблизу Новоданилівки будуть оснащені системою автономного освітлення, живлення яких забезпечуватимуть вітрогенератори та дві сонячні панелі. Отже, інспектори «Укртрансбезпеки» матимуть можливість здійснювати контроль у цілодобовому режимі.

Згідно з технічним завданням, площа кожного майданчика складатиме 1400 м2. Вони матимуть посилений дорожній конструктив – дорожню основу із шару доменного шлаку (товщиною 35 см) та шару щебенево-піщаної суміші (18 см), а також двошарове покриття із крупнозернистого щільного асфальтобетону на модифікованому бітумі (товщиною 12 см) та щебенево-мастикового асфальтобетону (5 см). Фахівці «Автомагістраль-Південь» вже завершили влаштування основи на цих майданчиках і розпочали влаштовувати шари асфальтобетонного покриття. Усі роботи із спорудження майданчиків під пересувні габаритно-вагові комплекси заплановано завершити поточного року.