Вівторок, 21 травня 2019 10:37

Як вибрати фронтальний навантажувач

Фронтальні навантажувачі SEM використовують на будівництві, у сільськогосподарських і комунальних установах, з успіхом застосовують для кар'єрних і землерийних робіт. Щоб машина принесла максимум користі підприємству, її необхідно правильно підібрати. Відносно цього фахівці дають кілька корисних порад.

Машина для промислових чи комунальних потреб

Вартість техніки для цих сфер відрізняється. Промислові навантажувачі здатні беззмінно працювати протягом багатьох годин. У більшості випадків такі моделі машин переміщаються по V-подібній, L- і Y-подібній траєкторії і виконують операції по завантаженню/розвантаженню. Моделі комунальних навантажувачів відрізняються більшою маневреністю і можуть виконувати ширший спектр робіт. Техніка може працювати на холостому ході, тривалий час стояти з вимкненим запалюванням, вести розкопки.

Виходячи зі сфери застосування техніки і намічених завдань, вибирається відповідна модифікація навантажувача. Потім підбираються робочі характеристики машини.

Типорозмір

Щоб власник міг економно витрачати кошти, необхідно знайти оптимальне співвідношення між мінімальною витратою паливно-мастильних матеріалів і високою продуктивністю фронтального навантажувача. У даному випадку важливо спочатку підрахувати масу переміщуваних матеріалів та обсяг робіт протягом зміни. Багато споживачів роблять помилку, вибираючи навантажувач невеликого типорозміру з метою економії. Але такий варіант призводить до зворотного результату, адже машину доводиться оснащувати ковшем більшого обсягу, а це погано впливає на запас робочого ресурсу.

Головні критерії під час вибору моделі навантажувача: 

  • вантажопідйомність 3-6 тонн;
  • обсяг ковша 1,4-5,5 кубометрів;
  • потужність;
  • витрата пального.

Додаткові рекомендації з вибору

До покупки нового фронтального навантажувача треба звернути увагу на його шини, на те, яка стоїть трансмісія - автоматична або механічна. Потрібно оцінити вагу і кількість відділів у гідророзподільнику. При наявності додаткового обладнання та опцій навантажувач буде справжнім універсалом. Для проведення робіт з облаштування доріг знадобляться щітки та снігоочисники. Для здійснення робіт із землеустрою необхідні фрези і щелепні відвали.

Детальніше про фронтальний навантажувач SEM 656D: https://sem-ua.com/lp/c-sem/

Завантажуйте каталог техніки з цінами: https://sem-ua.com/lp/b-sem/

Порівняння фронтальних навантажувачів: https://sem-ua.com/lp/compare-loaders/