Четвер, 06 грудня 2018 10:01

Sandvik представив нову бурову установку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія-виробник Sandvik Mining and Rock Technology розширила лінійку бурових установок з занурювальним пневмоударником моделлю Leopard DI650i для поверхневого буріння свердловин великого діаметру.

Новинка поєднує в собі перевірені технології та інноваційні компоненти для більш економічного, безпечного і продуктивного буріння в різних гірничо-геологічних умовах.

Нова бурова установка з занурювальним пневмоударником Sandvik Leopard DI650i створена для розробки великих родовищ і кар'єрів відкритим способом. Вона обладнана потужнішим двигуном і продуктивним компресором, а також ергономічною кабіною iCAB. DI650i відрізняють зручність технічного обслуговування, мобільність, економічність і різноманітні пакети автоматизації.

Конструкція основних вузлів поєднується із застосуванням модернізованих компонентів, що підвищують продуктивність. Так, наприклад, є можливість вибору між двома типами вращателя: стандартним HTRH6, який зарекомендував себе на інших моделях установок, і більш потужним MRH6, розрахованим на ефективну роботу в парі з зануреними пневмоударниками серії RH560.

Діаметр бурильних труб варіюється від 89 до 140 мм в залежності від розміру пневмоударника, а максимальна глибина свердловини може досягати 53,6 м при використанні каруселі штанг діаметром 89-114 мм. Можливостей двигуна CAT C15 потужністю 403 кВт і надійності компресора вистачає для високопродуктивного буріння з зануреними пневмоударниками діаметром від 5 до 6,5 дюйма.

Хороший огляд площі буріння з кабіни iCAB і сенсорний дисплей, на який одночасно виводяться дані моніторингу, діагностики та параметри автоматизації, створюють безпечну і комфортну робочу середу для оператора. Доступ до всіх важливих вузлів, що вимагають регулярної перевірки, забезпечений з обох сторін установки з рівня землі, завдяки чому коефіцієнт технічної готовності DI650i практично на 20% вище, ніж у аналогічної техніки.

За інформацією SpecMachinery.com.ua, інтелектуальне управління компресором і охолоджуючим вентилятором гідравлічної системи сприяє зниженню витрати палива до 15% в порівнянні з іншими буровими установками даного типу. Економія досягається також завдяки наявності системи управління бурінням по витраті повітря, яка створює необхідний рівень тиску у відповідь на мінливі гірничо-геологічні умови і підвищення протитиску, що викликається, наприклад, ґрунтовими водами або обвалом стінок свердловини. Все це дозволяє досягти максимального тиску продувки і швидкості проходки, при цьому зберігаючи низький рівень споживання палива, характерний для традиційної системи управління на основі тиску при бурінні свердловини в легких умовах розрізу.

Leopard DI650i доповнює лінійку інтелектуальних установок, сумісних з останніми рішеннями в області автоматизації. У числі її нових функцій - навігаційна система з бездротовою передачею даних TIM3D, система моніторингу парку обладнання My Sandvik, а також автоматична система буріння повного циклу, в якій розгвинчування бурового става, автоматичне центрування і позиціонування податчика збудовані в ефективну послідовність. Функціональність може бути значно розширена завдяки опциональной установці модуля Automine Surface Drilling для дистанційного керування однією установкою або парком устаткування.