Вівторок, 26 вересня 2023 12:49

Bobcat представив новий компактний екскаватор

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, новий компактний екскаватор E40 компанії Bobcat з робочою масою 4 тонни має подовжену стрілу та вантажопідйомність майже 1,6 тонни.

Нова модель оснащена 40-сильним двигуном Bobcat з турбонаддувом, якому не потрібний сажевий фільтр, щоб відповідати стандартам викидів Tier 4 Final. Паливний фільтр також має більшу ємність, ніж попередні моделі, та прослужить довше.

Bobcat планує вийти на ринок з новим екскаватором E40 наприкінці 2023 року.

Подовжена стріла збільшує глибину копання та виліт екскаватора, що підтримується стандартною противагою, великим циліндром стріли та поворотним механізмом. Глибина копання перевищує 3 метри.

Максимальний виліт стріли на рівні землі становить понад 5 метрів.

Компанія Bobcat також розробила литі деталі поворотної рами та циліндри, що дозволяють залишатися в межах гусениць при копанні зі зміщенням. Це дозволяє операторам копати нарівні з перешкодою та бачити свою роботу.

Виробник також рекламує високу потужність повороту при засипанні траншей або повороті навантаженого ковша в гору. Засипці також сприяє стандартний відвал з кутом 25 градусів вліво або вправо, який дозволяє спрямовувати ґрунт без утворення гребенів землі з обох боків відвалу.

E40 оснащений кабіною Bobcat серії R2 з високими та широкими вікнами. Пласке верхнє вікно з полікарбонату сертифіковане за FOPS, а вузькі бічні стійки забезпечують кращу оглядовість. Система опорних котків із двома фланцями робить рух більш плавним.

У кабінах достатньо місця для ніг та складні підлогові педалі. Інші зручності для оператора включають сидіння з підвіскою, легкі джойстики з поворотом стріли кінчиками пальців і допоміжним управлінням, стандартні світлодіодні ліхтарі і килимок, що складається з двох частин.

Для обслуговування E40 компанія Bobcat додала втулки, що не вимагають змащування, на нижньому кінці циліндра зміщення стріли; збільшила інтервали заміни олії з 500 до 750 годин, а також інтегрувала ящик для інструментів та утримувач шприца для змащення.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, система охолодження має розташовані поруч теплообмінники для контролю робочої температури, захисту компонентів двигуна та полегшення обслуговування.