Понеділок, 27 червня 2022 10:56

Китайці представили нову серію важких вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, китайська компанія Dongfeng Liuzhou Motor Co. Ltd. офіційно представила нову серію важких вантажівок Chenglong H5V, яка замінить на конвеєрі попередній модельний ряд Chenglong H5.

Модель Chenglong H5 існує на ринку вже понад 5 років і до сьогоднішнього дня досягла рекордного рівня продажів – понад 200 000 одиниць. Порівняно з попередником у новий діапазон Chenglong H5V внесено понад 150 змін та покращень, заявлено також про використання 300 запатентованих технологій.

Chenglong H5V має новий зовнішній дизайн, як називають його місцеві журналісти, в стилі «китайського дракона». Фронтальна решітка покрита лініями, що перетинаються.

Блок-фари автомобіля оснащені світлодіодними джерелами світла. Поворотники виконані у вигляді вогнів, що біжать, які можна побачити тільки на легкових автомобілях.

Виробник стверджує, що витрата палива у Chenglong H5V знизиться на 13% порівняно з існуючими аналогами. Це досягається завдяки продуманій аеродинамічній формі кабіни, сучасному силовому ланцюгу, новітній електронній системі контролю палива Smart CC та легшій масі транспортного засобу, що знизився приблизно на 500 кг.

Базова ліцензійна кабіна (Renault Premium) була перепроектована з метою досягнення вищого рівня комфорту. Внутрішня висота кабіни досягла 1,93 м, по горизонталі – 2,3 м. Ширина спального місця складає 1,1 м.

Приладова панель, кермо та дверні панелі оброблені шкірою. Для водія та напарника встановлені високоякісні амортизовані сидіння Grammer airbag, в яких передбачені функції вентиляції та обігріву.

Як і у всіх сучасних китайських вантажівок, панель приладів виконана у вигляді кольорового РК-дисплея. Великий мультимедійний екран інтегрований із потужною об'ємною акустичною системою.

Набір «електроніки» H5V включає інтелектуальне голосове керування, кнопку запуску двигуна, систему зважування транспортного засобу, автоматичне включення фар і двірників та інші зручні опції.

Щодо безпеки, то автомобіль оснащений 33 датчиками різних систем.

Перелік містить адаптивний круїз-контроль ACC, екстрене гальмування AEBS, електронний контроль стійкості ESC, попередження про зіткнення FCW, попередження про виїзд зі смуги LDWS, контроль сліпих зон з панорамним оглядом на 360°, динамічне електрогідравлічне рульове управління, систему контролю відеореєстратор та багато іншого.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, представлений сідельний тягач H5V оснащений двигуном Weichai WP10.5H460E62 (Євро-6) та 12-ступінчастою автоматичною коробкою передач Fast AMT Zhixing.