Четвер, 26 травня 2022 10:43

Польські лісівники передали нову партію позашляховиків для ЗСУ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, лісівники з Польщі передали 10 позашляховиків для потреб Збройних Сил України.

Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Ця техніка необхідна для транспортування особового складу та невеликих вантажів для забезпечення потреб українських захисників.

Автомобілі підвищеної прохідності для військових ЗСУ передали на українсько-польському кордоні в Надлісництві Томашів.

«Польська допомога неоціненна для українських військових, які сьогодні на передовій боронять кордони Європи. Завдяки вашим зусиллям ми отримали позашляховики та інші важливі речі. Вони допоможуть нашим захисникам краще виконувати бойові завдання», – подякував польським колегам радник міністра Сергій Власенко.

У Міністерстві зазначили, що це не перша така допомога від поляків.

Попередні 12 позашляховиків, які Україна нещодавно отримала від польських лісівників, вже служать для потреб Збройних Сил України, які протистоять російським загарбникам.

Також нещодавно українські сили отримали бронемашини серії DZIK польського виробництва.

DZIK – багатоцільові мобільні машини піхоти виробництва AMZ Kutno. Бронеавтомобілі призначені для правоохоронних підрозділів, які проводять патрулювання в небезпечних районах.

Легкоброньована колісна машина оснащена стійкою для кулемета та пусковими димової завіси. Салон розрахований на перевезення шести військовослужбовців.

Точна кількість поставлених польських броньованих машин не розголошується.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також українські військові використовують польські легкі міномети LMP-2017 для боротьби з російськими загарбниками.




Інформація: