Вівторок, 15 лютого 2022 10:49

На Вільногірському ГЗК використовуватиметься нова вахтова машина вітчизняного виробництва

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Завод спецтехніки «Техкомплект» виготовив новий бригадний автомобіль на базі повнопривідного білоруського вантажного шасі МАЗ-5316.

Вахтівку придбано за сприяння ТОВ «Сучасні вантажівки» (Автомобільний холдинг «АВТЕК») для Вільногірського гірничо-збагачувального комбінату (Дніпропетровська обл.).

Вахтовий автобус ТК-М-5316-АС-22 на базі повнопривідного шасі МАЗ-5316 4х4 – це бригадний автомобіль, зроблений на шасі МАЗ-5316.

Дані бригадні автомобілі на базі МАЗ допомагають обслуговувати та ремонтувати ЛЕП, обслуговувати газо- та нафтомагістралі, а також інші види комунікацій у важкодоступних районах сільської, гірської та лісової місцевості.

Кузовна надбудова вахтівки зроблена на Заводі спецтехніки «Техкомплект».

Фургон сконструйований на просторому каркасі із трубчастим профілем 40х40 мм. Зовнішня обшивка - оцинкований сталевий лист з полімерним покриттям, всередині прошарок з екструдованого пінополістиролу утеплювача та обшита декоративною алюмокомпозитною панеллю.

У пасажирському відсіку - 22 посадочні місця, для персоналу передбачені комфортабельні крісла, оснащені ременями безпеки та натягувачами.

Обшивка пасажирського відсіку зроблена з 3-міліметрового алюмокомпозиту. Як обробка для створення більшого затишку застосована обшивка з малюнком «під дерево».

Для екстрених ситуацій є запасний вихід. У кабіні водія – 2 місця (1 пасажирське + 1 водійське).

Тут передбачена подвійна система опалення: в холодну пору року для опалення встановлено автономний дизельний обігрівач та центральне обігрів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, переговорний пристрій у водійській кабіні та у пасажирському відсіку забезпечує комунікацію водія з пасажирами вахтівки.