Неділя, 10 жовтня 2021 11:47

В Іспанії успішно протестували рух колонни із 7 автономних автопоїздів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, програма автономного руху магістральних автопоїздів в колоні - European Truck Platooning Challenge отримала новий виток розвитку.

Завдяки проекту ENSEMBLE, співфінансованому ЄС, вдалося реально продемонструвати мультибрендових випробування машин.

Тестові заїзди відбулися поблизу Барселони - тягачі марок DAF, IVECO, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania і Volvo з напівпричепами проїхали в одній колоні. Перший автопоїзд йшов під керуванням водія, а шість слідували за ним - рухалися самостійно без втручання людини.

Нагадаємо, що сімка провідних європейських виробників вантажівок важкого класу почала роботу над програмою European Truck Platooning Challenge ще в червні 2018 року. Кожен з учасників самостійно проводив дорожні випробування безпілотного управління в колонах.

І ось тепер всі вони об'єдналися, щоб показати одне готове рішення. В основі реалізації програми Platooning лежить спеціально розроблений протокол зв'язку V2V (від транспортного засобу до транспортного засобу), який підтримує правильну поведінку і реакцію кожного з вантажівок в колоні для кожного передбачуваного варіанта трафіку.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на презентації проекту ENSEMBLE, яка проходила в готелі Fira Congress Barcelona, ​​учасники побачили пряму трансляцію заїздів семи автопоїздів в режимі Platooning на іспанських шосе.