Понеділок, 12 квітня 2021 16:10

Geely представила футуристичну вантажівку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з’явилися зображення новітнього концептуального сідельного тягача, створеного китайською компанією Geely.

Сьогодні бренд Geely більше відомий, як виробник легкових автомобілів. Але кілька років тому компанія розробила і почала просувати моделі вантажівок, оснащених метанольними двигунами.

Нова вантажівка, що має індекс AD21, буде випускатися брендом Farizon Auto, який повністю належить промисловій групі Zhejiang Geely Holding Group. Farizon вже виробляє електропривідні легкі вантажівки та електробуси. Очевидно, новітній AD21 буде позиціонуватися, як флагман компанії.

Дизайн електромобіля можна назвати ультрасучасним. Китайські водії та транспортні компанії стають дуже розбірливими в питанні іміджу своїх вантажних автомобілів. Тому немає нічого дивного в тому, що футуристичні проекти китайських автовиробників стають вже чимось звичайним.

Також треба відзначити, що крім авангардного футуризму концепт Geely має дуже плавні та обтічні форми. Спойлер інтегрований з оперенням кабіни і утворює єдиний контур. Також бічні обтічники повністю закривають вантажівку з усіх боків.

Тому очевидно, що новий тягач покаже відмінний результат щодо подолання динамічного опору повітря.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Farizon AD21 буде оснащений потужним електромотором і високоємними акумуляторними батареями. Як очікується, прем'єра концептуальної вантажівки Geely відбудеться вже в цьому році.