Субота, 19 грудня 2020 09:55

Ford Transit визнали найбезпечнішим фургоном Європи

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, незалежний орган з безпеки транспортних засобів Euro NCAP провів тестування, за результатами яких Transit і Transit Custom від Ford були визнані як два найефективніші фургони з активною безпекою.

В межах абсолютно нової ініціативи Euro NCAP перевірив працездатність і ефективність систем активної безпеки на 19 найбільш продаваних фургонах Європи. В ході аналізу оцінювалося автономне екстрене гальмування (AEB) при наближенні до транспортних засобів, велосипедистів і пішоходів, а також оцінювалися технології утримання смуги руху, системи розпізнавання обмеження швидкості і контролю пасажирів.

Модель Transit отримала золоту нагороду за свій набір доступних функцій активної безпеки, а Transit Custom отримав срібну нагороду. Euro NCAP також особливо відзначив систему Ford AEB, визнавши технологію Pre-Collision Assist з функцією виявлення пішоходів і велосипедистів очевидним лідером в своєму класі. Фургони Transit і Transit Custom також отримали єдину 100-процентну оцінку серед усіх транспортних засобів за функцію розпізнавання дорожніх знаків.

Euro NCAP використовувала одні й ті ж критерії для порівняння характеристик активної безпеки кожного фургона. Всі транспортні засоби були завантажені на 50% від їх корисного навантаження і приведені в рух на випробувальному треку, щоб отримати близькі для реальних операцій результати.

В ході моделювання перевірялося попередження водія і дію AEB при наближенні до припаркованих автомобілів або при більш повільному русі, а також при різкому гальмуванні. Euro NCAP також оцінив реакцію автомобілів на дітей, що вибігали на дорогу, а також на велосипедистів і пішоходів, що йдуть або переходять дорогу.

Як передає SpecMachinery.com.ua, окрім ефективності захисту учасників дорожнього руху, системи активної безпеки можуть сприяти збільшенню часу безвідмовної роботи і скороченню витрат на дорогий ремонт і страхування, допомагаючи запобігти зіткненням, яких можна уникнути.