Вівторок, 20 серпня 2019 13:33

Volvo Trucks представила оновлений двигун із турбонаддувом

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новий мотор дозволяє витрачати на 11% менше пального, у порівнянні з двигунами 2015 року.

Volvo Trucks North America представила наступне покоління своєї технології турбонаддува, яка привела до додаткової на 3% ефективності використання пального в порівнянні з нинішнім 13-літровим турбокомпресором D13TC.

За словами представників Volvo, новий двигун дозволяє витрачати на 11% менше пального у порівнянні з вантажівками 2015 року. Інші поліпшення включають підвищення ефективності в більш широкому діапазоні застосувань, збільшення номінальних характеристик двигуна і новий режим EE Extra Efficiency. Новий двигун Вольво D13TC, виробництво якого стартує в першому кварталі 2020 року, буде доступний для замовлення в кінці цього року.

Менеджер з маркетингу продукції Volvo Trucks в Північній Америці Джон Мур сказав, що з моменту розробки нового D13TC в 2017 році було зареєстровано майже 300 мільйонів миль пробігу у першого покоління двигунів з турбонаддувом.

«Цей новий D13TC заснований на технології, що змінює движок, додатково збільшуючи ефективність використання пального на 3% в порівнянні з поточним двигуном D13TC. Виходячи з середньої ціни палива та 125000 миль пробігу в рік, економія для однієї вантажівки становить 1200 доларів на рік», – сказав Джон Мур.

За словами виробника, новий D13TC від Volvo Trucks пропонує три окремих режиму руху, динамічний крутний момент, додаткову потужність 405 к.с. і наступну еволюцію запатентованої конструкції хвильового поршня Volvo Trucks. Оновлення дозволяють додатково підвищити ефективність використання пального в більш широкому діапазоні навантажень, швидкостей транспортних засобів і оборотів двигуна. Це пропонує більш широке застосування в порівнянні з першим поколінням двигуна D13TC, яке було розроблено спеціально для позашляхових і далеких перевезень для вантажних автомобілів з вантажопідйомністю 40 т.