П'ятниця, 25 жовтня 2024 09:47

Словенія подарувала українським рятувальникам тягачі Ford

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Словенія передала українським рятувальникам тягачі Ford для перевезення машин механізованого розмінування.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій розповіли, що піротехнічні підрозділи отримали моделі Ford TRUCKS 3542T.

Машини придбали через платформу United24 для збору коштів на підтримку України.

Ці тягачі призначені для транспортування машин механізованого розмінування на низькорамних тралах, а також для перевезення різноманітної інженерної техніки для розбору завалів та інших невідкладних завдань.

Під час передачі авто Голова ДСНС Андрій Даник висловив вдячність Республіці Словенія та її народу за допомогу і наголосив, що завдяки такій підтримці піротехнічні підрозділи стають ще потужнішими.

«Ці два тягачі дадуть змогу уже завтра вирушити на очищення територій від вибухонебезпечних предметів ще двом машинам механізованого розмінування і до кінця сезону – до перших заморозків на ґрунті – ми ще встигнемо звільнити частину української землі від вибухових засобів», – зазначив очільник ДСНС.

Посол Словенії в Україні Матея Превольшек, своєю чергою, висловила розуміння того, на скільки важлива робота українських саперів у розмінуванні.

Раніше повідомлялось, що уряд Словенії схвалив додаткові 5 млн євро на гуманітарні потреби України і продовжуватиме надавати військову допомогу.

«Словенія – маленька держава, і ми не можемо надати стільки військової допомоги, як це можуть зробити великі держави. Але все одно ми багато дали й дамо ще», – заявила раніше Президентка Словенії Наташа Пірц Мусар.

Словенія вже надала Україні 13 пакетів військової допомоги і планує зберегти такий рівень підтримки впродовж усього десятирічного терміну дії угоди.

У липні Україна уклала безпекову угоду зі Словенією. Безпекова угода передбачає поглиблення співпраці у сферах інформаційної та кібербезпеки, боротьби з оргзлочинністю, розвідки та контррозвідки, а також гуманітарного розмінування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у 2022 році Україна отримала від Словенії модернізовані танки Т-55, які мають нове позначення M-55S.




Інформація: