Середа, 30 грудня 2020 14:19

Вітчизняний виробник представив військовий бензовоз

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Завод спецтехніки «Техкомплект» передав одній із військових частин паливозаправник на базі МАЗ-5340.

Вітчизняним виробником виготовлений черговий автопаливозаправник на базі вантажної техніки МАЗ. Це вже серійна модель 2-секційної автоцистерни, об'ємом 10,5 кубометрів. Як стало вже доброю традицією, кожна розробка спецтехніки на Заводі спецтехніки «Техкомплект» повинна мати свою «фішку».

Так, в цьому бензовозі на базі сумісного білоруського шасі МАЗ-5340 передбачено два блоки видачі вантажу палива. Завдяки цьому новий автопаливозаправник може одночасно заправити кілька одиниць військової техніки. Оперативність у військово-польових умовах вирішує все, тому такий варіант конструктиву якнайкраще підійде для швидкої дозаправки відразу декількох військових машин, що працюють на дизпаливі, бензині або інших світлих нафтопродуктах з щільністю до 860 кг/м3.

Як і у всіх паливозаправниках Заводу спецтехніки «Техкомплект», тут є декілька вбудованих систем обліку палива. Завдяки цьому бензовоз дозволить керівництву військової частини не допустити недбалого ставлення до використовуваного пального.

Як передає SpecMachinery.com.ua, в фарбувальній камері підприємства кабіну і цистерну бензовоза забарвили в колір «хакі» (відповідно до специфіки використання в ЗСУ).