П'ятниця, 05 листопада 2021 14:59

Білоруси готують безпілотну електровантажівку

Вантажний електромобіль із можливістю безпілотного використання «Білкомунмаш» презентує до кінця 2021 року – передає SpecMachinery.com.ua.

Про це в кулуарах регіонального форуму GBCregions розповів генеральний директор ВАТ «Керуюча компанія холдингу «Білкомунмаш» Олег Бицко, повідомляє БЕЛТА.

«Цього року наше підприємство планує створити дослідний зразок електричного вантажного автомобіля. Насамперед цей транспортний засіб буде призначений для внутрішньоміських вантажоперевезень. Він також буде підготовлений під установку системи безпілотного управління першого рівня, яка є обов'язковою для даного виду техніки в країнах ЄС. Надалі рівень безпілотності можна буде підвищити», - розповів Олег Бицко.

Він наголосив, що техніка з електричним приводом найбільш просто підходить для впровадження систем безпілотного керування. Особливо важливо, що білоруський виробник сам виготовляє та проектує електроустаткування для транспорту. Тому компетенції підприємства дозволять запровадити новації без особливих витрат.

Також у планах «Білкомунмашу» — міжміські електробуси. Для цього треба вирішити питання зі створенням мережі зарядної інфраструктури, яка дозволить електробусу заряджатися у будь-якій точці країни. Роботи у цьому напрямі ведуться. Наступного року планується реалізувати пілотний проект зі створення комплексної зарядної станції, яку зможуть використати як електробуси та комерційний транспорт, так і всі види приватних електромобілів.




Інформація: