Четвер, 11 лютого 2021 10:23

У Києві працюють унікальні снігоплавильні машини

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для боротьби із нескінченними снігопадами, які накрили столицю України, використовуються дві мобільні снігоплавильні установки.

Дві установки TRECAN 60-PD виробництва Канади столиця закупила наприкінці 2018 року. Одна снігоплавильна машина «з’їдає» до 60 тонн снігу за годину. Після інтенсивних снігопадів, коли важливим стає питання вивезення снігу з вулиць і доріг, такі мобільні установки істотно допомагають комунальникам.

Перевагами установок є їхня висока мобільність та можливість застосування на найбільш проблемних ділянках вулично-дорожньої мережі. Це, зокрема, стосується центральних районів столиці, де майже неможливо знайти ділянку для тимчасового складання снігу.

Машина мобільна для того, щоб її використовувати у будь-який момент у будь-якому місці, вона працює на дизельному пальному, що дає можливість працювати як на магістралях, так і в спальних районах чи у кварталах зі складними умовами руху.

Окрім того, застосування снігоплавильних установок дозволяє зменшити витрати на допоміжну техніку. Адже для робіт із вивезення снігу у середньому залучають до 70 одиниць допоміжної техніки, у тому числі, техніки сторонніх організацій, що залучається за додаткові кошти відповідно до попередньо укладених договорів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, мобільні снігоплавильні установки використовуються у переважній більшості міст світу як допоміжний засіб поряд зі стаціонарними снігоплавильними пунктами, котрі мають більшу виробничу потужність та ще більш економічно вигідні.