Субота, 22 серпня 2020 13:03

Гібридний Ford Transit отримав особливу опцію

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, гібридні фургони Transit Custom Plug-In Hybrid Electric (PHEV) при заїзді в геозону зможуть автоматично переходити на електропривід.

Цього літа для гібридного фургона Ford Transit Custom Plug-In Hybrid Electric (PHEV), що може підзаряджатися, підготували цікаву опцію із застосуванням технології геозон. Використовуючи дані про місцезнаходження в реальному часі, фургон автоматично перемикається в режим електроприводу при вході в означені області, зони з низьким рівнем викидів (геозон).

Технологія геозон повинна застосовуватися не тільки для міських центрів: оператори транспортних засобів також можуть створювати «зелені зони» для заохочення водіння з низьким рівнем викидів поблизу шкіл, дитячих майданчиків і складів. Коли автомобіль залишає контрольовану зону, він автоматично перемикається на найбільш підходящий режим руху для наступного етапу поїздки.

Марк Харві, європейський директор Ford, який відповідає за мобільність комерційних автомобілів, розповідає: «Поліпшення якості повітря і якості життя в наших містах - це мета, до якої ми всі повинні прагнути. Гібридний модуль Transit Custom і його нова функція геозон допомагають нашим клієнтам внести реальний внесок у досягнення цієї мети без шкоди для ефективності та продуктивності».

Фургони Ford Transit Custom PHEV і Ford Tourneo Custom PHEV - перші автомобілі в своєму класі з технологією Plug-In. Акумуляторна батарея ємністю 13,6 кВт-год забезпечує запас ходу (NEDC) з нульовим рівнем викидів - до 56 км для Transit Custom PHEV і до 53 км для Tourneo Custom PHEV. В обох автомобілях застосовується 1,0-літровий бензиновий двигун EcoBoost, який заряджає акумулятор і збільшує запас ходу до 550 і 507 км.

Обидва автомобілі можуть бути повністю заряджені менш ніж за чотири з половиною години від стандартної електромережі або менш ніж за три години, використовуючи комерційну точку зарядки. Додаткова електрична енергія надходить за рахунок рекуперації, при уповільненні або гальмуванні.