Понеділок, 30 травня 2022 13:30

Повідомлення про оприлюднення доопрацьованого проєкту постанови Кабінету Міністрів України

Доопрацьований проєкт акта з урахуванням пропозицій громадських організацій, суб’єктів господарювання у сфері автомобільного транспорту та неодноразових робочих нарад протягом 2021 – 2022 роківспрямованийнаврегулюванняпитань іззабезпеченняналежних умов організації регулярних пасажирських перевезень на визначеній території або маршруті.

Такоптимізаціїпотребують вимоги щодо:

запровадження можливості подачі перевізником документів на участь у конкурсі з визначення автомобільного перевізника на міжобласних маршрутах в електронній формі;

оптимізаціїдопуску до участі у конкурсі автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування;

підвищення конкуренції на ринку пасажирських перевезень шляхомвилучення норми щодо продовження організаторами перевезень діїдозволівтерміном на п’ять років без обов’язкового проведення конкурсу.

Врегулювання викладенихвищепитань сприятимерозширенню доступу до ринку пасажирських перевезень нових суб’єктів господарювання, а отжестворенню позитивного інвестиційного клімату.

Крім того, заборона до використання на автобусних маршрутах загального користування автобусів, що переобладнані з вантажних транспортних засобівзначно підвищить рівень якості та безпекипасажирів, що користуються послугами з перевезень.

Запровадження подачідокументів на конкурс в електроннійформізначно скоротить час та кошти, що витрачаються на сьогоднішній день суб’єктами господарювання,які здійснюють міжобласні автобусні перевезення.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування нормативно-правового акту від зацікавлених юридичних та фізичних осіб у письмовому та електронному вигляді за адресою: Міністерство інфраструктури України, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14(miu@mtu.gov.ua);grigoryev9944@gmail.com.

Проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування»

Аналіз регуляторного впливу

Пояснювальна записка

Зміни, що вносяться до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування