Субота, 25 вересня 2021 14:45

В Україні хочуть запровадити плату для вантажівок за використання автомобільних доріг

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у Кабміні пропонують, щоб вантажівки вагою понад 12 тонн платили за проїзд автодорогами державного значення.

Відповідні законопроекти, підготовлені Міністерством інфраструктури, без обговорення підтримали на засіданні Кабінету міністрів 22 вересня.

Для вантажівок вагою понад 12 тонн пропонується встановити оплату за користування дорогами загального користування. Кошти будуть консолідуватися в державному дорожньому фонді.

«Логіка проекту досить проста - тисячі кілометрів доріг в Україні будуються за рахунок коштів платників податків, тобто всіх українців. При цьому тисячі кілометрів українських доріг отримують найбільше навантаження і зношення саме від вантажівок», - заявив Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України.

Надходження до бюджету можуть скласти до 9 млрд гривень в залежності від середнього тарифу (1-3 грн/км) і протяжності доріг, на яких стягується плата.

Також планують ввести систему контролю руху транспортних засобів за допомогою мітки радіочастотної ідентифікації і запровадити електронну систему плати за користування дорогами.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в липні цього року Міністерство інфраструктури України пояснювало, що за проїзд по автодорогах, побудованим на умовах державно-приватного партнерства, не треба буде платити і запевняло, що дороги «Великого будівництва» ніколи не стануть платними.




Інформація: