П'ятниця, 01 березня 2019 13:33

Скандал між JCB і Manitou наростає

Скандал між виробниками розгорівся на тлі використання ідентичних функцій, які оптимізують роботу навантажувачів.

Нагадаємо, JCB пред'явив Manitou претензії, які стосуються запатентованої JCB функції адаптивного контролю вантажного моменту в поздовжній площині LLMC (Longitudinal Load Moment Control). В системі LLMC компанія JCB використовує запатентовану функцію EP 2 263 965, яка відключає блокування гідравлічної системи під час руху машини і запобігає передачі неправдивих сигналів про втрату поздовжньої стійкості техніки.

«Ми інвестуємо мільйони фунтів стерлінгів в розробку і отримання патентів на передові інженерні рішення. Вони дають переваги нашим клієнтам по всьому світу. І ми не можемо залишатися осторонь, коли мова заходить про копіювання наших технологій або про порушення наших інтелектуальних прав», - зазначає Грем Макдональд, генеральний директор JCB.

В результаті французький суд прийняв сторону британців і заборонив Manitou з 13 березня 2019 роки використовувати EP 2 263 965.

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, зі свого боку французький виробник оскаржив це рішення суду і виступив із заявою, в якій зазначає, що: «за патентом винесено попереднє рішення, яке ніяк не впливає на бізнес і виробництво компанії Manitou, діяльність її дилерів і на користувачів машин. Рішення застосовується до систем LLMC, вбудованих в деякі моделі техніки Manitou, вироблені і продані до серпня 2017 року. З цього моменту дані моделі були зняті з виробництва і не виготовляються компанією Manitou. Це було підтверджено рішенням, яке не є остаточним рішенням суду першої інстанції і носить повністю попередній характер».