Вівторок, 19 лютого 2019 15:17

Держпрограма здешевлення техніки допомогла українському машинобудуванню

Про це розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета не відкриття виставки «Агровесна-2019» в Києві.

У минулому році українські аграрії, враховуючи всі напрямки державної підтримки по техніці, отримали понад мільярд гривень компенсації. Крім того, що сільгоспвиробники застосовували сучасну аграрну техніку і новітні технології на виробництві, це стимулювало розвиток українського машинобудування - розповів Віктор Шеремета.

«У 2018 році ми отримали рекордні врожаї, зокрема, понад 70 млн тонн зерна, крім того, Україна є світовим лідером з експорту зернових. З радістю зазначу, що державна допомога, зокрема, здешевлення придбання сільгосптехніки та обладнання, допомогла утримати планку і підготувати аграріїв до нових викликів. У цьому році Уряд зберіг основні напрямки фінансової підтримки, тому закликаю виробників купувати все необхідне до нового сезону і отримувати компенсацію від держави», - зазначив Віктор Шеремета.

Він додав, що на сьогодні Уряд розглядає питання державної підтримки виробників сільськогосподарської техніки, щоб додатково стимулювати українське машинобудування.