Вівторок, 05 жовтня 2021 14:15

Поляки представили компактний електробус нового покоління

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, польський виробник Solaris презентував в інтерактивному режимі свій новий електричний автобус - Urbino 9 LE.

Ця 9-метрова модель з низьким входом розширює сімейство автобусів 4-го покоління, зокрема доповнює недавно з'явився електробус Urbino 15 LE довжиною 14,59 м. Його компактні розміри полегшують експлуатацію не тільки в місті, але за його межами, в тому числі в гірській місцевості.

Салон спроектований таким чином, щоб відповідати вимогам автобусів класу I або II - і розрахований на перевезення 73 або 60 пасажирів відповідно. Місць для сидіння - 27 (в тому числі 8 у частині із низькою підлогою), включаючи місце для інвалідного візка (без нього загальна кількість місць для сидіння - 31).

Urbino 9 LE оснащений центральним електромотором з максимальною потужністю 220 кВт. Його живлять батареї Solaris High Energy ємністю понад 350 кВт.год. Клієнти також можуть замовити і акумулятори Solaris High Power, які призначені для швидкої зарядки протягом ночі.

Батареї можна заряджати від звичайної станції в депо або через пантограф на даху - останніх може бути три типи. Зокрема, пропонується новий тип т. Н. перевернутого пантографа, який володіє більш високою продуктивністю.

Електробус оснащується різними електронними системами допомоги водієві. Це система камер замість звичних зовнішніх дзеркал - MirrorEye, а також система виявлення пішоходів і транспортних засобів в сліпих зонах - Mobileye Shield +.

Крім того, Urbino 9 LE адаптований для телематичної системи віддаленого управління автопарком - eSConnect.

Відзначимо, що компанія вже підписала контракти на поставку 17 електробусів Urbino 9 LE: для італійського міста Больцано - 8 машин, і для польських міст - Жирардув (6 шт.) і Цєшина (2 шт.).

На сьогоднішній день Solaris випустив вже майже 3000 автобусів з нульовим шкідливим викидом. Запуск у виробництво найбільш компактного електробуса - Urbino 8.9 LE відбувся 10 років тому.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, тепер виробник виводить на ринок 9-метровий електробус нового покоління, який ідеально відповідає потребам європейського ринку.