П'ятниця, 19 березня 2021 09:27

В Чехії трамваї обклеюють зсередини антиковідною плівкою

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у чеському місті Ліберець трамваї обклеїли антимікробною плівкою, щоб зупинити поширення COVID-19

Транспортники міста, що розташоване на півночі Чехії, вирішили у майже непомітний спосіб захистити громадян, які користуються громадським транспортом. Поручні трамваїв та автобусів обклеїли спеціальною плівкою, яка, в теорії, має зменшити шанси заразитися коронавірусом через дотик.

Із такою ініціативою до транспортників звернулися самі виробники плівки, які вже кілька років інсталюють її на ручки вхідних дверей, столи чи інші побутові предмети, через які можуть передаватися інфекції чи віруси.

Окрім пасивного захисту, плівка дозволила не витрачати час та ресурси на обов'язкову дезінфекцію озоном.

За інформацією представників виробника, технологія працює так – на плівці є мікрокерамічні кульки цинку, які в реакції із повітрям знищують мембрани бактерій чи плісняви. У списку ж вірусів, від яких, за словами виробника, може захистити ця плівка, є COVID-19. Захисні ж властивості вона не втрачає, за інформацією виробника, протягом 4 років.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за годину на поверхні без плівки залишається приблизно 99% вірусу. З плівкою – всього 4%.




Інформація: