Понеділок, 22 березня 2021 09:14

Caterpillar представив нові вібраційні котки для ущільнення ґрунту

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Caterpillar розширює лінійку однобарабанних вібраційних ущільнювачів ґрунту, представивши нову серію Cat ® GC діаметром 2134 мм.

Нова серія ущільнювачів складається з 10-тонного CS10 GC, 11-тонного CS11 GC і CP11 GC і 12-тонного CS12 GC і CP12 GC. Маючи як гладкі (CS), так і «подушкові» (CP) моделі вальців для ущільнення сипучих і зв'язкових ґрунтів, нові моделі забезпечують надійну роботу при будівництві доріг, підготовці майданчиків, великомасштабному житловому будівництві, насипанні великих площ і сільському господарстві.

Нова серія GC оснащена дизельним двигуном Cat C3.6, потужністю 120,7 к.с. (90 кВт), який відповідає суворим вимогам стандартів на викиди забруднюючих речовин Tier 4 Final/ Stage V. В стандартному економічному режимі частота обертання двигуна знижується до 2000 об/хв, що забезпечує до 10% економії пального при роботі на високих холостих обертах. Збільшені інтервали заміни масла і фільтрів у двигуні допомагають скоротити час і витрати на обслуговування машин.

Регулятор швидкості дозволяє одним натисканням кнопки перемикати робочу швидкість на швидкість руху. Однопрохідний насос котків з диференціалом підвищеного тертя на задній осі забезпечує чудову здатність долати підйоми до 55% для моделей вагою 10 і 11 тонн і до 50% для моделей вагою 12 тонн. Всі ущільнювачі мають невелику загальну висоту 3 м.

Нові вібраційні ущільнювачі грунту GC оснащені ексклюзивною вібраційною системою Cat у вигляді гондол, що забезпечує тривалий інтервал обслуговування 3 роки/3000 годин для надійної роботи. Володіючи більшою масою барабана, аніж серія B, ці нові моделі пропонують високі характеристики ущільнення.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, подвійна амплітуда і частота збільшують універсальність ущільнення нової лінії, а одна кнопка дозволяє оператору швидко перемикатися з високої на низьку амплітуду.