Четвер, 09 червня 2022 11:51

На ринок виходить п’яте покоління Fiat Doblo

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на європейський ринок виходить розвізний фургон Fiat Doblo п'ятого покоління, а разом із ним і перша для цієї моделі версія на електротязі – E-Doblo.

В результаті це вже третя модель Fiat Professional з нульовим шкідливим викидом після E-Ducato і E-Scudo. Таким чином, Fiat впевнено рухається до виконання фірмової стратегії – до 2024 року для кожної своєї моделі представити виконання на електротязі, а з 2027 року – перейти винятково на «електрички».

Якщо придивитися до нового Doblo, то відразу видно схожість із одноплатформенними по концерну Stellantis – моделями Peugeot Partner та Сitroen Berlingo. Тому не дивно, що й випускатиметься нова машина стане на іспанському заводі Stellantis, в місті Віго.

Fiat Doblo пропонуватиметься в двох варіантах по колісній базі та у трьох конфігураціях: фургон, Сrew Сab та Combi. Завдяки складаному передньому пасажирському сидінню (функція Magic Cargo), вантажний відсік можна збільшити на 0,5 м куб. При цьому є можливість перевозити довгоміри до 3,4 м.

Максимальна місткість вантажного відсіку длиннобазного фургона сягає 4,4 м куб. Сюди без проблем входять дві європалети. А ось у версії Сrew Сab є пересувка зсуву, яка дозволяє варіювати розмір вантажного відсіку, в залежності від потреб.

Вантажопідйомність E-Doblo становить 800 кг, а модифікації ICE Doblo – 1 тонну. При цьому електричний варіант може працювати із причепом масою до 750 кг.

Для Fiat Doblo доступні два дизельні двигуни в 1,5 л – 100 к.с., з механічною КП, та 130 к.с. З останнім опціонально може встановлюватися 8-ступінчастий автомат. Також є і 1,2-літровий бензиновий агрегат 110 к.с.

Що ж до E-Doblo, то його приводить в рух 100-кіловатний електромотор, який живить батареї ємністю 50 кВт.год. Запас ходу досягає 280 км. при циклі WLPT. Максимальний крутний момент – 260 Нм, а максимальна швидкість – 130 км/год. Водій може вибрати один із трьох режимів керування: Normal, Eco та Power.

Завдяки системі швидкого заряджання постійним струмом в 100 кВт машина має один із найкращих показників заповнення батарей у своєму класі – до 80% ємності всього за 30 хвилин.

Magic Mirror є цифровим дзеркалом заднього виду з 5-дюймовим екраном, на який також можна виводити зображення з паркувальної камери з кутом огляду 180 град., а також заглядати за сліпі зони. Для E-Doblo також є функція Magic Plug, яка дозволяє живити від бортової мережі холодильник, електроінструменти та інші споживачі електроенергії.

Також цікава для пасажирської версії і така опція як Magic Top – скляний дах з різними речовими відсіками, у тому числі з доступом зовні. Сюди можна віднести і Magic Window – підйомне вікно в задніх дверях.

В стандартне оснащення машин входить мультимедійна система із 8-дюймовим екраном. А щоб водій не відволікався під час руху на зчитування показань зі щитка приладів, можна замовити ще й проекційний дисплей.

Нові Fiat Doblo також отримав різні системи допомоги водію, що підвищують безпеку. Це система активного гальмування у разі загрози зіткнення, система попередження, а також допомоги при їзді заданою смугою – Lane Keeping Alert.

Плюс до цього потрібно додати систему, яка слідкує за реакцією водія – Driver Attention Alert і не дає заснути в далекій дорозі. Усі вони є стандартними для пасажирського виконання.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, не можна не згадати і таких важливих помічників, як систему, яка покращує зчеплення з дорогою – Grip Control System, а також систему допомоги при їзді на спусках (крутістю від 3%) – Hill Descent Control.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: