Вівторок, 24 вересня 2019 10:40

Scania представила вантажівку без кабіни

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, прототип став наступним кроком у розвитку важких безпілотних транспортних засобів.

Група експертів компанії Scania з різних підрозділів створила концепт вантажного автомобіля Scania AXL, який навіть без кабіни, має у своїй основі модульну систему Scania. Новинка стане наступним кроким у розвитку безпілотних вантажівок.

Наразі підприємства різних галузей все більше уваги приділяють безпілотним автомобіля, оскільки це дозволить оптимізувати транспортні перевезення та отримати більш екологічні рішення. Найкраще для випробувань подібної техніки підходять кар’єри та великі закриті будівельні майданчики, адже на них можна чітко контролювати рух безпілотних машин.

«Концепт вантажівки Scania AXL допоможе нам зробити вагомий крок до розумних транспортних систем майбутнього, де самокеровані транспортні засоби будуть звичною частиною середовища, - коментує президент і СЕО Scania Хенрік Хенрікссон. – Ми продовжуємо будувати та випробовувати пілотні концепції, щоб продемонструвати всі можливості технологій, які доступні вже сьогодні».

Керування концептом Scania AXL відбувається за допомогою інтелектуального модулю управління. В кар’єрах, наприклад, автономні операції виконуються системою логістики, яка надає дані та інструкції автомобілям, що вони повинні робити.

«Деякі наші клієнти вже мають самокеровані вантажівки. Однак наразі в кабіні є місце для водія, на всяк випадок, щоб можна було втрутитися у ситуацію при необхідності. Scania AXL не має кабіни і це у значній мірі змінює правила гри, - говорить Клаес Еріксон, керівник науково-дослідного підрозділу Scania. «Розвиток самокерованих транспортних засобів зробив значний прорив за останні роки. У нас все ще не має відповіді на багато питань, але за допомогою концептів, таких як Scania AXL, ми вийдемо на новий рівень та прискоримо дослідження у цій сфері».

Прототип використовує двигун внутрішнього згорання, що поєднує традиційні та новітні технології. Новинка може заправлятись відновлюваним біопаливом. Дизайн Scania AXL розроблений з урахуванням використання машини в жорстких умовах кар’єрів та будівельних майданчиків. Новий розумний модуль у передній частині замінив традиційну кабіну, але навіть без кабіни в концепті легко розпізнати риси Scania.

Перша жива демонстрація Scania AXL відбудеться 2 жовтня в День Інновацій Traton Group, у демо-центрі Scania.

Медиа