Вівторок, 23 листопада 2021 11:47

Американський підрозділ Volvo представив нові тягачі та самоскиди для армії США

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Mack представила нові моделі тягача та самоскида для американських Збройних сил

Американський Mack – давній постачальник вантажівок для армії США. І ось тепер компанія представила цікаву модель, створену шляхом об'єднання двох цивільних моделей та їхньої деконверсії: це тягач Mack 60-ton Line Haul.

Приставка «60-ton» означає вантажопідйомність тягача: якщо перевести в метричні тонни, буде 54,4 т. Максимальна повна маса автопоїзда - 72,5 т.

За основу для новинки взяли будівельний Mack Granite та забезпечили його комфортабельною спальною кабіною від «дальнобійника» Anthem.

Під капотом – 13-літровий двигун Mack 8 потужністю 440 к.с., який є клоном аналогічного 13-літрового Volvo (компанія Mack входить до групи Volvo). Коробка передач, 12-ступінчастий «робот» Volvo I-Shift.

Спальний відсік довжиною 48 дюймів (1,2 м) хоч і не має високого даху, але дуже комфортабельний, аеродинамічний дизайн, запозичений у моделі Anthem, дозволяє економити 3% палива, а світлодіодні фари світять яскравіше і споживають менше енергії.

Серед цікавих рішень - пружне кріплення дзеркал заднього виду, яке береже їх у разі зіткнення з перешкодами. Нарешті, обід керма «стесаний» згори — приблизно як у Volkswagen або Сканії.

Крім того, Mack оголосив про початок масового виробництва армійських самоскидів HDT на базі тієї ж моделі Granite і з таким же двигуном - вони мають прийти на зміну попередникам, деякі з яких служать в армії США вже півстоліття!

Кабіна самоскидів може бути броньованою, колісна формула - 8х8 (ззаду - три привідні мости), повна маса самоскидів - 94500 фунтів, або 42,9 т.

Спочатку армія США випробовувала 12 екземплярів протягом двох років, потім у листопаді 2020 року придбала на пробу 99 екземплярів, у березні нинішнього — ще 56.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, тепер Пентагон розмістив замовлення на 296,4 млн доларів: протягом семи років Mack має випустити 683 самоскиди, як броньованих, так і звичайних.