Четвер, 18 серпня 2022 09:51

«Нова пошта» разом із ДСНС розпочала розробку роботів-саперів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, представники «Нової пошти» повідомили, що мають великий досвід у сфері роботизації.

Разом з українськими стартапами та R&D командою «Нової Пошти», розроблено та впроваджено три моделі роботів на своїх потужностях.

«Тепер ми протестуємо їх у спільному проєкті з ДСНС», – зазначив директор із розвитку НП Олексій Тараненко.

Українські роботи-сапери призначені для розмінування водойм та суші, вони зможуть не лише знаходити міни, а й знешкоджувати їх.

У ДСНС визначили основні вимоги до таких робіт, а «НП» взяла на себе відповідальність за технічний напрям, а також за пошук та залучення партнерів.

Компанія планує розробити та забезпечити піротехнікам щонайменше 20 роботів кожного типу.

Раніше «Нова пошта» розпочала співпрацю з Держслужбою України з надзвичайних ситуацій, надаючи логістичну підтримку та матеріально-технічне забезпечення рятувальним бригадам.

Один із напрямів партнерства – матеріально-технічне забезпечення рятувальних бригад: ДСНС готує списки необхідних товарів – від електронних приладів до автомобілів, а компанія опікується їх пошуком, придбанням та доставкою.

Нагадаємо, також корпорація QinetiQ готує Силам оборони Україні нову партію саперних роботів TALON.

До початку повномасштабного вторгнення Росії, понад 12 роботів TALON вже перебували в експлуатації в Україні. Незабаром корпорація надішле ще 10 роботів для допомоги українським силам оборони.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, фахівці американського відділення корпорації з 2014 року проводять навчання на території України саперів з експлуатації та ремонту дистанційно керованих машин TALON.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: