Середа, 10 липня 2019 11:40

Toyota Proace отримає повністю електричну версію

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинка стане втіленням нової стратегії компанії щодо розвитку комерційного транспорту.

Японська компанія представила нову стратегію розвитку комерційного транспорту «Toyota Professional», в рамках якої Toyota співпрацює з PSA для випуску електричних Proace і Proace City.

У центрі уваги знаходяться компактний Proace City і його більша версія – фургон Proace. Скоро вони будуть доступні з повністю електричною системою. Toyota заявила, що їх випустять в 2020 і 2021 роках відповідно «для задоволення вимог клієнтів». Технічні характеристики поки невідомі.

Електричні версії Citroen і Peugeot, які вже були анонсовані PSA, будуть модифіковані в Італії компанією-партнером BD Auto. Залежно від колісної бази, електричні фургони матимуть дальність ходу від 225 до 270 кілометрів (відповідно до стандарту NEDC). Opel анонсував електричну версію Zafira Life, яку збирається випустити на початку 2021 року. Він поки не розкриває подробиць про дальності ходу, продуктивність та ціни. Поки невідомо, чи буде Toyota покладатися на BD Auto в питанні електрифікації Proace.

З 2016 року Toyota випускає Proace на заводі PSA у Франції, де також збирають Citroen Jumpy і Peugeot Expert. Аналогічні технології використовує і Opel Zafira Life, але його випускають в Англії. Всі моделі побудовані на платформі EMP2 від PSA, в результаті чого Proace не має нічого спільного з іншими моделями Toyota. До теперішнього часу Proace був доступний винятково з різними дизельними двигунами потужністю від 70 до 130 кВт.




Інформація: