Середа, 26 січня 2022 18:00

Боротьба з корупцією в портах – Мінінфра та Нацпол провели спільну нараду

26 січня в Одесі відбулася міжвідомча нарада, на якій представники органів державної влади та правоохоронних органів розглянули проблемні питання взаємодії Державної служби морського й річкового транспорту із бізнесом.

У нараді взяли участь заступник Міністра інфраструктури України Юрій Васьков, начальник Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції Валентин Копаєв, Голова Державної служби морського та річкового транспорту України Віталій Кіндратів, перший заступник керівника Одеської обласної прокуратури Олексій Химченко, заступник начальника УСБУ Сергій Желейко, а також представники судноплавних компаній, портових операторів та профільних асоціацій.

У фокусі наради – вимагання хабарів із суден, проведення їх незаконних перевірок, розкрадання державних коштів внаслідок завищення вартості закупівель та інші зловживання.

За результатами зустрічі прийнято низку спільних рішень для припинення корупції у морській та річковій галузях. Узгоджено порядок дій у разі можливого тиску на бізнес, зокрема важливість своєчасного інформування відповідних органів у сфері протидії корупції.

За дорученням Міністра МВС було взято на контроль питання взаємодії держави та бізнесу у портах. Центральний апарат та територіальні підрозділи Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції вже запустили механізм для протидії корупційним проявам.

Представники правоохоронних органів закликали звертатися з інформацією про системні зловживання або протиправні дії посадових осіб, а також дії інших осіб, які перешкоджають прозорому веденню бізнесу.

Контакти територіальних підрозділів Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України для зв’язку та інформування про випадки можливих правопорушень у портах:

Донецька область: +38 (050)-447-42-17
Запорізька область: +38 (098)-777-62-80
Миколаївська область: +38(097)-642-09-42
Одеська область: +38(068)-825-25-45
Херсонська область: +38(097)-155-36-65