Четвер, 03 червня 2021 19:00

Відкрито шлях до автоматичного накладання штрафів за порушення габаритно-вагових норм

Інспектори Укртрансбезпеки отримають право у судовому порядку стягувати плату за проїзд транспортних засобів, вага або габарити яких перевищують нормативні.

Підвищується відповідальність перевізників за перевищення габаритно-вагових норм.

За останні півтора року на дорогах загальнонаціонального значення встановлено 68 майданчиків системи Weigh-in-motion, які в автоматичному режимі фіксують дані про габарити, навантаження на вісь у трьох точках, а також номерний знак перевізника. Датчики вмонтовані в асфальтне покриття і розташовані таким чином, що об’їхати їх неможливо.

Ухвалений закон про автоматизацію штрафів дає старт масштабній реформі всієї системи транспортної безпеки. Вона передбачає перегляд концепції принципів самої системи безпеки на дорогах, а також низку кадрових рішень. На виході ми маємо отримати ефективний інструмент боротьби з перевантаженнями, а не імітацію процесу.

Також окремо хочу подякувати народним депутатам і профільному комітету. Ми з вами разом розпочали цей шлях і я радий, що нарешті є конкретний результат”, - прокоментував ухвалення закону Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.