П'ятниця, 13 листопада 2020 15:56

Daimler розпочне виробництво вантажівок Mercedes-Benz в Китаї

Німецький концерн Daimler і її китайський партнер Beiqi Foton Motor планують інвестувати 2,75 млрд юанів ($415,32 млн) у виробництво вантажівок Mercedes-Benz в Китаї. 

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на документ, в якому викладено план.

Всі вантажівки Mercedes-Benz, які нині продаються в Китаї, є імпортними і мають значно вищу ціну, ніж вантажівки спільного виробництва з Foton під брендом Auman, в яких використовують технології Daimler. 

У 2016 році німецький концерн заявив, що планує виробляти вантажівки Actros в Китаї до кінця десятиліття, і ось цей час настав. Партнери планують модернізувати завод на своєму спільному підприємстві Beijing Foton Daimler Automotive (BFDA) в Пекіні і додати виробничу лінію, в результаті чого потужність заводу складе 50 000 вантажівок Actros в рік. Реконструкція, за планами, розпочнеться, в наступному році.

За перші 10 місяців року спільне підприємство продало 111 788 вантажівок Auman, що використовують технології Daimler, що на 55% більше, ніж за той же період минулого року.

Загальні продажі вантажівок в Китаї, найбільшому у світі автомобільному ринку, підскочили на 24% в період з січня по жовтень до 3,87 млн одиниць, що було обумовлено державними інвестиціями в інфраструктуру та оновленим правилами викидів.

Але на ринку в основному домінують місцеві компанії, включаючи FAW Jiefang, Dongfeng Motor і Sinotruk, які пропонують більш конкурентоспроможні за ціною продукти. Міжнародні виробники вантажівок, включаючи MAN і Volvo Trucks, мають партнерські відносини з місцевими компаніями.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: