Середа, 28 жовтня 2020 10:24

У Франції в 2022 році відкриють першу надпотужну водневу АЗС

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, перш за все на станції будуть заправлятися вісім вантажівок транспортних компаній Chabas і Jacky Perrenot.

Найбільша промислова компанія з виробництва газів Air Liquide оголосила про початок будівництва першої в Європі водневої автозаправної станції високого тиску в регіоні Фос-сюр-Мер (Франція). Введення в експлуатацію цієї АЗС заплановано на початок 2022 року, повідомило французьке видання ACTU-Transport Logistique. Перш за все на станції будуть заправлятися вісім вантажівок транспортних компаній Chabas і Jacky Perrenot, що забезпечують поставки вантажів в торгові мережі Carrefour і Monoprix, а також для Coca-Cola.

Air Liquide планує побудувати першу надпотужну водневу АЗС (тиск 700 бар). На станції зможуть заправлятися вантажівки, що виконують перевезення на далекі відстані в рамках проекту HyAmmed. Даний проект, спрямований на більш широке впровадження водневої енергії в вантажних автоперевезеннях, передбачає участь промислових фірм, Coca-Cola, роздрібних торгових мереж Carrefour і Monoprix, а також транспортних компаній.

Перевізників в даному проекті представляють компанії Transports Chabas і Jacky Perrenot, які вже багато років займаються проблемою альтернативних видів енергії. Наприклад, перевізник Transport Chabas з 2017 року у співробітництві з Carrefour займається питанням використання водневої енергії на своїх вантажівках (проект CATHyOPE). Зі свого боку транспортна компанія Jacky Perrenot в березні 2019 року підписала контракт з виробником Nicola Motors на поставку 10 водневих вантажівок.

Воднева АЗС великої потужності (1 т палива в день) буде знаходитися в розташуванні компанії Air Liquide в регіоні Фос-сюр-Мер департаменту Прованс-Альп-Кот-д'Азюр. Продуктивність станції складе 20 щоденних підзарядок низьковуглецевих водневих вантажівок, які забезпечують дальність автономного пробігу до 800 км.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: